• Al heel lang lukt het de VV Rozenburg om het kalenderjaar te beginnen met een wedstrijd tussen het huidige 1e elftal en een elftal van oud vertegenwoordigers van de RoodGele hoofdmacht. Ook dit jaar kon deze traditie voortgezet worden. Door Huibert Degeling en o.a. Michel Hoogwerf wordt de met alle respect “vergane glorie” opgeroepen om hun niet geringe vaardigheden te tonen. Het talrijk opgekomen publiek kon getuige zijn van o.a. Erik van Dop, Sander Bosveld, Pieter Selhorst, Lennart Quak, Rinus de Bil en als klap op de vuurpijl Hans de Lange. Laatstgenoemde als vertegenwoordiger van een tijdperk dat het voetbal nog uitsluitend in zwartwit beelden werd uitgezonden.

Het zal u niet verbazen dat het team van trainer Nauta de bovenliggende partij was.  Binnen het kwartier stond er 3-0 op het scorebord door treffers van Patrick Struik, Bethslot Woldeamanual en Vince Lissenberg.  Vlak voor rust scoorde Floris vd Heuvel de 4-0. Na de rust een zelfde spelbeeld. Bij oud-Rozenburg wist Patrick Grinwis met een aantal goede reddingen nog wat treffers te voorkomen. Maar hij was kansloos tegen de mooie lob van Nick de Bil.

In de laatste minuut werd de eer gered voor de oude krijgers door Ruud van Dop die de eindstand 5-1 bepaalde. Kortom een geslaagde wedstrijd voor iedereen die de VV Rozenburg een warm hart toedraagt. En gezien de belangstelling van zowel spelers en publiek zeker voor herhaling vatbaar.

Toon van Dijk