• vv Rozenburg JO15-1 speelt weer gelijk

Afgelopen zaterdag 16 februari speelde de jo15-1 op sportpark West de thuiswedstrijd tegen vv Berkel jo15-1. Onder ideale omstandigheden begon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland.
    Rozenburg jo15-1 had de week ervoor de uitwedstrijd tegen fc Zoetermeer gelijkgespeeld met 1-1. In Zoetermeer waaide het zo hard dat er van voetbal nauwelijks sprake was, een wedstrijd om maar gauw te vergeten.

Bij Rozenburg begon Thijs Verschuuren op de bank en stond de jarige Desley de Vliegh in de spits. Goed nieuws voor Rozenburg, Quinten Felomina zat voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de wedstrijdselectie.

• Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, en van beide kanten werd er veel balverlies geleden. Rozenburg probeerde een aantal keren via de zijkanten door te breken maar echt gevaarlijk werd het niet. Berkel wat voetballend niet veel voor stelde maar fysiek wel veel sterker was dan de ploeg uit Rozenburg werd met name uit hoekschoppen gevaarlijk. Het was dan ook na 20 minuten Berkel wat uit een hoekschop de 0-1 maakte.

Maar deze voorsprong stond niet lang op het bord, nog geen minuut later tekende Xander Geveke voor de 1-1. Hij zag de doelman van vv Berkel te ver voor  zijn goal staan en schoot de bal vanaf een meter of 25 schitterend tegen het net. Tien minuten na de 1-1 van Rozenburg mocht Sam Jongejan na een goede loopactie alleen op het doel van Berkel af en faalde niet, hij schoof de bal keurig langs de doelman in het doel en de voorsprong was er voor Rozenburg  2-1.

• Met deze stand gingen beide ploegen de rust in. Na de rust 1 wissel bij de Rozenburgers, Thijs Verschuuren kwam in het veld voor Tycho Spaans. Hierdoor ging Desley de Vliegh vanaf  links spelen en kwam Thijs op zijn vertrouwde plek in de spits.

De wedstrijd bleef rommelig, Rozenburg was voetballend  beter maar had moeite om de bal in de ploeg te houden. Berkel kon niet echt gevaarlijk worden alleen bij  hoekschoppen moest Rozenburg alle zeilen bij zetten.

Acht minuten voor tijd kwam Berkel toch nog op gelijke hoogte, een onnodig weggegeven vrije trap op de rand van de 16 meter werd Rozenburg fataal en de 2-2 was een feit.

• Tot nu toe speelde Rozenburg JO15-1 twee competitiewedstrijden en 2 keer werd er gelijkgespeeld. Aankomende 2 weken is er geen competitie voor de Rozenburgers, de eerst volgende wedstrijd voor de competitie is op 9 maart en dan gaat de ploeg op bezoek bij DUNO uit Den Haag.