• Vandaag werd bekend dat een van onze jeugdleden positief is getest op het Covid-19 virus. Daags na een wedstrijd, vorige week woensdag, staken de eerste verschijnselen de kop op. Wij wensen deze speler een voorspoedig herstel toe. In een eerste snelle e-mail zijn alle leden vandaag op de hoogte gebracht met de onderstaande informatie.

Er is vandaag overleg geweest met de GGD. De GGD meldde dat de quarantainetijd van ten minste 10 dagen wordt gerekend vanaf het moment dat de verschijnselen optraden, in dit specifieke geval vorige week donderdag. De zogenaamde incubatietijd eindigt dus a.s. maandag (28-9).
    De GGD heeft daarbij ook het protocol geraadpleegd dat met de KNVB is opgesteld. Omdat het om 1 persoon gaat, er op dit moment nog geen andere meldingen zijn van corona gerelateerde klachten en we inmiddels 8 dagen verder zijn, hoeft volgens de GGD het sportpark niet dicht.
    Dit betekent dat trainingen en wedstrijden voor alle teams, dus ook het team waar de speler deel van uitmaakt, normaal kunnen doorgaan.

Op advies van de GGD vragen we iedereen om alert te blijven op corona-gerelateerde klachten, zoals hoesten, verandering van reuk en smaak, snot- of loopneus en koorts. Wanneer sprake is van een van deze klachten of een combinatie daarvan, is het dringende advies van de GGD om thuis te blijven. Ook als je tijdens een training of wedstrijd ziek wordt is het dringende advies om direct naar huis te gaan.
    Informeer meteen je trainer, leider of een van de coördinatoren.

Houd je dus a.u.b. aan de regels en voorkom dat we dicht moeten.

Het bestuur.