• Tegen Vlotbrug werd een 0-1 achterstand door hard werken omgezet in een 2-1 overwinning. Misschien niet met het mooiste voetbal maar wel onder een stralend zonnetje. Als excuus voor het ontbreken van mooi voetbal was dat naast de blessures van o.a. Daan,Ryan,Maxim en Ronald, ook Nando geleend was aan het eerste. Jeroen den H. was wel weer speelfit en later viel ook Ryan K. in.

    Dat Vlotbrug van een ander kaliber is als Zwartewaal was al snel duidelijk. Omer kreeg de sterkste  verdediger aangekoppeld en kreeg zo weinig ruimte voor acties. Na al vijf minuten raakte ook nog eens Max geblesseerd en verliet het veld. De aanval dus uitgedund. Vlotbrug voerde de druk op en na enkele hoekschoppen was het 0-1, fraai ingekopt, uit zo’n hoekschop. Een goede redding van Rick voorkwam even later de 0-2. Rozenburg ging nog fanatieker de aanval opzoeken en dat resulteerde in een aantal kansen. Zeker Mitchell had geen geluk met kansen deze middag en ook de hardwerkende Jelle zag zijn kansen gekeerd door de veel pratende keeper van Vlotbrug. Omer werd zogezegd ver van het doel gehouden en kon niet goed in stelling worden gebracht. Rozenburg kreeg zijn doelpunt uit ook een hoekschop. De uit het strafschopgebied afgeslagen bal kwam voor de meegekomen Liam. Zijn geplaatst schot van ver buiten de zestien ging over de keeper de rechterbovenhoek in: 1-1. Dit gebeurde net voor rust en Rozenburg ging opgelucht de kleedkamer in.

    Na rust volgden toch wel meer grote kansen voor Rozenburg. Vlotbrug kreeg wel kansjes maar was eigenlijk alleen gevaarlijk met de talloze hoekschoppen die ze verzamelden. Ryan van der S, Omer en Mitchell kwamen alleen voor de keeper maar die voorkwam telkens weer een doelpunt. Nadat Ryan K. zijn rentree maakte en Omer de diepte instuurde, was het de andere Ryan die de bal toch langs de keeper kreeg: 2-1. Het werden een nog spannende tien minuten met talloze corners van Vlotbrug. Rick en zijn verdedigers hielden hun koppie echter erbij. Met goed en hard werken kon Evert de jongens het veld affluiten met een 2-1 overwinning. Het benutten van de kansen gaat nog wat moeizaam, zolang het achter gesloten blijft is dat( nog) geen probleem. Aanstaande zaterdag naar Rockanje.

    Verslag en foto’s: CoSp@n.