• WE ZIJN BIJNA TERUG BIJ AF Kleedkamers blijven voorlopig gesloten

25 nov 2021 Beheerder
  • Hoewel publiek niet is toegestaan tijdens trainingen en wedstrijden, is de controle op het zogenaamde CTB of coronatoegangsbewijs in combinatie met een ID wel verplicht voor personen van 18 jaar en ouder in kantine, kleedkamer en toiletten. Dan geldt de verplichte 1,5 meter afstand niet.

Het blijkt in de praktijk ondoenlijk om het Corona Toegangsbewijs goed te controleren (de CTB-controle) en uit te voeren. Bovendien neemt het aantal zieke en besmette spelers in de vereniging en daarbuiten toe. Veel wedstrijden gaan om die reden niet door. Concreet betekenen deze maatregelen dat we op het niveau zijn aangekomen dat spelers alleen kunnen worden gebracht en gehaald.

Puur uit voorzorg en met in achtneming van de geldende en nog in te voeren Corona maatregelen, heeft het bestuur besloten:

• de kleedkamers en kantine van maandag tot en met vrijdag gesloten te houden;
    • alleen bij “hoge nood” is toiletbezoek toegestaan. De trainer heeft een sleutel.
    • dat op wedstrijddagen op zaterdag voorlopig spaarzaam kleedkamers worden toegewezen.

Dit betekent concreet:

• dat zowel voor trainingen als wedstrijden trainers en spelers zo laat mogelijk op het Sportpark komen en na afloop zo snel mogelijk weer het Sportpark verlaten.
      Buiten de trainings- en wedstrijdtijden zijn spelers en begeleiding namelijk gewoon publiek.

Op wedstrijddagen op zaterdag geldt:

• gebruik van kleedkamers door personen van 18 jaar en ouder kan alleen na een CTB controle
  • Corona en regels voor verplicht 1,5 meter afstand houden

• Volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar, behalve als zij op 1 adres wonen.
    • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
    • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
    • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

1,5 meter afstand houden is niet verplicht op locaties waar een coronatoegangsbewijs nodig is.

De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren kunnen hierop handhaven.