• De ploeterende formatie van Peter-Marcel Nauta moest in een troosteloze ambiance, geen publiek en regenachtige omstandigheden, opnemen tegen het goed presterend Hellevoetsluis.

Dit moest gebeuren zonder Marnix Sonneveld en Patrick Struijk. De teruggekeerde Jordie de Groot begon op de bank. Nadat er in de eerste 10 minuten weinig gebeurde, was de eerste grote kans voor Rozenburg. Na een knappe combinatie tussen Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel, raakte laatstgenoemde de paal. In deze fase was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen niet te zien. Na een paar kansjes voor Hellevoetsluis schoot Lennart Quak van ca. 25 meter op het vijandelijke doel. Hellevoetsluisdoelman Danijel Ribaric kon ternauwernood redding brengen. Even later moest Lennart Quak zich vanwege een spierblessure zich laten vervangen door Maxim Burema. Vlak voor de rust leek Hellevoetsluis  op voorsprong te komen. Rozenburgdoelman Silvio Spiessens voorkwam dat door met de voet de inzet van Marley Dors te keren. Rozenburg begon de 2e helft met Jordie de Groot op de plaats van Elroy van Seventer. In minuut 60 ging Nick de Bil op het vijandelijke doel af, maar werd teruggefloten door arbiter Aniel Jhamai. Hij vergat voordeel te geven waardoor deze grote kans jammerlijk verloren ging. Een merkwaardige beslissing van deze scheidsrechter, zoals hij er nog wel een paar had. Bijvoorbeeld in de 75e minuut werd Bethslot Woldeamanuel dusdanig geraakt dat hij het veld geblesseerd moest verlaten. De vrije trap ging naar Hellevoetsluis???. De vervanger van Bethslot Woldeamanuel was Lars Jongejan.

In de 92e minuut ging Hellevoetsluis er toch nog met de zege aan de haal. Brian Poelman was de gelukkige voor de bezoekers. We zullen het maar zo bekijken, Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen, en Hellevoetsluis had het spreekwoordelijke geluk van een ploeg uit de bovenste regionen van de ranglijst. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel op zijn plaats geweest, maar daar kopen we niks voor. Komende zaterdag moeten de roodgelen aantreden tegen de amateurs  van” de club van Rotterdam” Sparta.

Toon van Dijk