• Na de mooie overwinning op Strijen was er de hoop op een goed vervolg tegen het eveneens laag geklasseerde CION.

Vandaag moest Rozenburg aantreden zonder Nick de Bil, Jordie Groot en Lennart Quak. Nadat Maxime Buurema en Bryan vd Laan er niet in slaagden om te scoren, had CION-aanvaller Glenn de Visser meer succes. 1-0 werd het door een van richting veranderd schot. De 2-0 was een schot in de verre hoek van dezelfde Glenn de Visser. De 3-0 ruststand werd bepaald door Cion-aanvoerder Joey vd Velden. Na de rust werd wel duidelijk dat Rozenburg de moed  nog niet had opgegeven. Patrick Struijk schoot in kansrijke positie over het vijandelijke doel na een uitstekende actie Bethslot Woldeamanuel. In de 55e minuut scoorde Bryan vd Laan de 3-1 na goed doorzetten van Maxime Buurema. Met nog zo’n 20 minuten gaan liet invaller Jules Nguzo de 3-2 op het scorebord verschijnen. De hoop dat Rozenburg nog een punt uit het vuur zou gaan slepen werd keihard de grond ingeboord. CION mocht in de persoon van Royama Ibrahim vanaf de 11meterstip aanleggen voor de 4-2 en slaagde daar dan ook in. Liam Kleijwegt zorgde voor het laatste wapenfeit in deze teleurstellende wedstrijd door de 4-3 te scoren. De technische staf van Rozenburg heeft 14 dagen de tijd om de hoofdmacht klaar te stomen voor de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis die voor 20 november op het programma staat.

Toon van Dijk